Ponieważ było to jedno z pierwszych spotkań jeszcze się poznawałyśmy. Fantastyczne miejsce jakim jest Grande Grill Rynek Główny 16, miła atmosfera to wszystko pozwala szybko przełamać pierwsze lody. Zachwycamy się fantastycznym jedzeniem, szef kuchni- uroczy wprowadza nas w sekrety kuchni, podaje przepis na sos Satay: masło orzechowe, sos sojowy słony, kurkuma, kmin, mleko kokosowe, kolendra w proszku, chili…
Ilość poszczególnych składników wg własnego uznania- przepis zapisała Joasia Wiertel za co jestem jej ogromnie wdzięczna.
Jest zabawa, pierwsze zderzenie z kamerą- przedstawiamy się i powiem jest trochę stresu. Mamy zaszczyt spojrzeć na kuchnię od zaplecza, uczymy się smażyć steki, degustacja, rozmowy i ogólnie przesympatycznie. Dotychczas nie znałam tego miejsca teraz wiem, gdzie są najlepsze steki w Krakowie, tak smaczne jak marzenie – Krakowsko-Amerykański sen o najsmaczniejszym kawałku mięsa dobrze grillowanego- ja polecam od dziś.